Selasa, 29 Disember 2009

PUTERA KAMI-3 MUHAMMAD FAIZ






Khamis, 22 Oktober 2009

Jalan2 kat kebun anggur(budogari)







Ahad, 4 Oktober 2009










Rabu, 30 September 2009

Aktiviti sepanjang hari raya....best...

Pada malam raya....kami maging2 kat Nagaoka ni...ada tugas memasak yg telah di amanahkan untuk melaksanakan proram sambutan hari raya kat U, kami ni MADINA (malaysia di nagaoaka) amat bersyukur sangat2 sbb nya hari raya aidil fitri jatuh pada cuti umum jepun 4 hari....fuh! raya sakan kami tahun ni....

Hari raya-1....pagi raya kami semua berkumpul kat U di kaikang(dewan serbaguna) untuk sembahyang raya dan bersalam-salaman....lepas solat sunat hari raya ada jamuan....fuh! best la....puas dapat makan....masakan malaysia,thailand dan indonesia....

Tengah hari kami ramai2 gi marhaban ke rumah-rumah....dari pagi kami kuar rumah....jam8 malam baru balik rumah.....raya sakan kami...hehehehe bila balik je....terus tido....klu kat msia...xde pun sampai malam beraya...hehehe

Hari raya-2......kami di jemput dan semua warga MADINA ke rumah adik2 bujang moll,helmi.amir dan zaim.....depa buat open house....sedap betul masakan adik2 ni....menu nya nasi daging,ayam masak merah,acar,daging bakar nag air asam.....memg sedap....thanks ye...tahun depan jagn lupa buat lagi...hhihihihihi

Hari raya-3.....jeng-jeng-jeng....di rumah kami pulak buat open house....tapi kami jemput family dan adik2 bujang pmpuan je...ye la...manala nk larat masak banyak2...kira2 dalam 40 org juga la...campur budak2....menunya...nasi warna-warni, kari daging, acar, ayam goreng rempah....kuih-muih...di bawa oleh adik2 geng aina dan alifah...tima kasih ye...bawa pencuci mulut untuk rumah k.imah...

Hari raya-4.....di rumah adik2 bujang pompuan rumah Aina,mayani dan ati.....ni memg open house betul2....macam2 depa masak....mee kari, bihun sup, rendang, kuih-muih, biskut raya...banyak lagi....memg kenyang kami makan....tima kasih ye adik2...

Hari raya-5 dan 6.....U dah mula buka.....masing2 di sekolah

Hari raya-7.....6 family buat open house....family yg duk kat danchi (rumah kerajaan jepun) depa semua pakat2 masak....semua warga MADINA di jemput.....menunya...laksam kelate, mee kari, pecal, roti jala nagn kari ayam, kuih-muih.....karipap,seri muka, popia dan puding jagung..... tahun depan jangan lupa buat lagiiiiiiiiiiii....

Selasa, 29 September 2009

Khamis, 17 September 2009

Raya dah nk dekat.......

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI.....

MAAF ZAHIR DAN BATIN.....

dr kami di bumi Jepun....
Mohd Fauzi bin Haris
Wan Fatimah binti Wan Hussain
Mohammad Fauzan Ikhwan
Nur Fatin Najwa

Ahad, 16 Ogos 2009

Hanabi09 di Nagaoka...








Khamis, 2 Julai 2009

Aktiviti di hujung minggu...









Hari sabtu@ ahad abg bawa kami gi tempat taman permainan yg baru buka kat Nagaoka ni...memg best sngat tempat nya...macam2 ada....dan permandangan yg cantik dan segarrrrrr...Fauzan nagn Fatin la...paling gembira bila tahu nk gi tempat main tu....klu abg bagitau kat dia kata nk gi taman..hhmmmm sepanjang jalan dia cakap macam2 nk main tu...nk main ni...loteh eden nk dengor dia cakap....si Fatin najwa.....hehehe paling aku suka perangai dia...bila sampai je taman tu haaaaa..dia dah panggil ayahnya untuk ambil dia...suruh bawa gi main tempat lompat2 tu....nagn aku...memg dia tak nak..hahahhaha..itu la...paling ibu suka...sbbnya fatin ni dah mula manja nagn ayahnyaa...sonang ckit ibu ye...boleeehhhh rehaaatttttt...

Bila balik rumah je....bagi mandi anak2....lepas tu...bagi makan...terus anak2 ku tido...memg penat pun main kat taman tu...Fauzan ngan abg sampai berpeluh-peluh...

Rabu, 1 Julai 2009

Baby Jepun lagi.....hadiah paling berharga....




Hari selasa lepas aku gi Hospital Red Crows ngan bantuan K.Suhaila ....untuk gi check perut ku yg sedang membesar ni....hehehehe rekzi bertambah lagi ku ye.....insyALLAH anak yg ke-3....moga2 selamat kandungan ni dan selamat di lahirkan...jutaan terima kasih k.su kerana sudi luang masa k.su untuk kami....k.su ni pandai bahasa jepun....sebab tu la...ku perlukan bantuan k.su untuk kali pertama check kat hospital...yela...macam2 urusan kena buat......

Masa kat hospital tu...makan masa sampai 4jam la...punya la..lama,macm biasa la mula2 kena daftar untuk buat kad hospital....dapat kad nagn fail untuk pesakit lepas tu naik atas utk urusan ibu mengandung....hhhmmmmbiasa lah kena ...ambil air kencing, ambil darah, jumpa doktor, kena taklimat dari nurse (cara2 bila aku nk datang check lagi utk bulan ke-bulan) ,yg paling ku x suka....kena check kat "bawah" aduh!.....tu la..paling aku xnak....hhhmmm nk buat macm mana nak xnk memg cara hospital kat jepun ni....haiiiiii lemah semangat bila kena bab tu....pulak tu nasib aku x baik....kena nagn Dr laki pulak....YA ALLAH hanya Tuhan je tahu malunya....masa lahirkan Fatin najwa pun sama caranya....sapa2 yg lahirkan anak kat jepun ni kena banyak2 Tawakal ye....hehehehe

Abg...hehehehe kena jaga 2 tentera Fauzan nagn Fatin....kesian aku tengok abg jaga anak2....nampak je muka penat abg ye....apa2 pun abg kena biasa...hehehehe ye la...nak tambah lagi tentera ni...jgn serik jaga anak sudah la....hihihihihi

Khamis, 18 Jun 2009

Gelagat anak-anak ku...